• Trust Taxi service een unieke samenwerking heeft met diverse geweldige taxibedrijven in het hele land en u daardoor deze Luchthaven service zo voordelig kan aanbieden, het geheim van elkaar gunnen van het werk waar u als klant direct baat bij heeft.

  Weet u dat?

  Trust Taxi service een unieke samenwerking heeft met diverse geweldige taxibedrijven in het hele land en u daardoor deze Luchthaven service zo voordelig kan aanbieden, het geheim van elkaar gunnen van het werk waar u als klant direct baat bij heeft.

 • Trust Taxi Service 24/7 beschikbaar is echter alleen op het reservering formulier via de website.

  Weet u dat?

  Trust Taxi Service 24/7 beschikbaar is echter alleen op het reservering formulier via de website.

 • Besmette mensen dragen wel een mondkapje, alleen als die dat draagt hoeft de chauffeur zelf geen mondkapje, mensen met klachten dragen het dus ook.

  Weet u dat?

  Besmette mensen dragen wel een mondkapje, alleen als die dat draagt hoeft de chauffeur zelf geen mondkapje, mensen met klachten dragen het dus ook.

Bereken hier je ritprijs

11-04-2020 19:00

Hoe wordt het zzp-bestaan van de taxichauffers geraakt door de coronacrisis?

Taxichauffeurs worden wereldwijd hard geraakt door de coronacrisis. Sinds het succes van de Uber-app en andere “ride sharing”-diensten zoals Lyft, rijden velen van hen rond als zelfstandige. Ze hebben vaak grote investeringen gedaan, verliezen nu hun inkomen én lopen een groot risico op besmetting. Tegenlicht rijdt in Amsterdam, Wuhan, New York, Teheran, Tel Aviv, Rio de Janeiro en Kisumu mee met zelfstandige taxichauffeurs. Zij laten hun leven, hun werk, en hun verlaten steden zien. Vanavond praten we verder over de impact van de huidige crisis op hen, die door onze platform samenleving gedwongen zijn tot een zzp-bestaan. Hoe worden zij geraakt door het gebrek aan werk? En wat kan daar aan gedaan worden?

De uitzending is te zien op zondag 19 april om 22:15u op NPO2

en ook Over de aflevering op 22 April 20.30 online via de live cast  http://dezwijger.nl/programma/taxi-in-lockdown/

 

VPRO Tegenlicht rijdt in Amsterdam, Rio de Janeiro (Brazilië), Wuhan (China), Teheran (Iran), Kisumu (Kenia), Tel Aviv (Israël) en New York City (VS) mee met zeven zelfstandige taxichauffeurs. In deze zeven steden in lockdown laten de chauffeurs hun leven, hun werk, en hun verlaten steden zien. Hoe worden zij geraakt door het gebrek aan werk? Hoe gaan ze om met het besmettingsgevaar? Hoe houden ze hun wagen schoon?

 

 

Amsterdammer Adrie Touw (57) zag de omzet van zijn taxibedrijf met 95% dalen. Op een compleet verlaten Schiphol zucht hij: “Dit gaat nog heel lang duren. Dit is in juni nog niet klaar. Terwijl sommige collega’s van me nu al dreigen om te vallen.”

 

Bekijk hier alvast de promo   http://vimeo.com/404937120

Chauffeur Lior Peri (47) uit Tel Aviv neemt geen enkel risico als hij gaat rijden: hij rijdt rond met een masker en heeft tussen hemzelf en zijn klanten een afscheiding geïmproviseerd van doorzichtig plastic. Ook Alex Omach in Kisumu, Kenia gaat met tegenzin op pad: zijn vrouw heeft zelfs liever helemaal niet dat hij rijdt vanwege het coronavirus, en dat zet hun toch al moeizame huwelijk nog meer onder spanning. 

De 26-jarige Josh Jimenez uit New York is een dakloze, alleenstaande vader en slaapt in zijn auto of soms bij de daklozenopvang. Toen hij een jaar geleden begon, leken de flexibele uren en goede inkomsten van het chauffeursbestaan een uitweg uit de ellende te bieden. Daar blijft weinig van over door de lockdown: hij moet zijn auto nog afbetalen en kan hem kwijtraken als het zo blijft: “Ik heb momenteel nog maar 6 dollar in mijn broekzak, dus het gaat echt heel slecht. Maar weet je, God geeft me altijd een klant als het zo slecht gaat. Hier kijk! Ik krijg nu een order binnen op mijn telefoon!”

 

 

<< April 2020 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Volg ons op Twitter

Telefonisch bereikbaar tijdens kantoortijden van 08.00 uur t/m 22.00 uur. Bel dan op 0031 640 956 510