• Trust Taxi service een unieke samenwerking heeft met diverse geweldige taxibedrijven in het hele land en u daardoor deze Luchthaven service zo voordelig kan aanbieden, het geheim van elkaar gunnen van het werk waar u als klant direct baat bij heeft.

  Weet u dat?

  Trust Taxi service een unieke samenwerking heeft met diverse geweldige taxibedrijven in het hele land en u daardoor deze Luchthaven service zo voordelig kan aanbieden, het geheim van elkaar gunnen van het werk waar u als klant direct baat bij heeft.

 • Trust Taxi Service uw vlucht volgt en weet wanneer u land zodat uw chauffeur tijdig op u staat te wachten en vervolgens begeleid naar de wachtende taxi.

  Weet u dat?

  Trust Taxi Service uw vlucht volgt en weet wanneer u land zodat uw chauffeur tijdig op u staat te wachten en vervolgens begeleid naar de wachtende taxi.

 • Trust Taxi Service 24/7 beschikbaar is echter alleen op het reservering formulier via de website.

  Weet u dat?

  Trust Taxi Service 24/7 beschikbaar is echter alleen op het reservering formulier via de website.

 • Trust Taxi Service geen straat taxiís heeft en u dus sporadisch met ad-hoc werk kan helpen.

  Weet u dat?

  Trust Taxi Service geen straat taxiís heeft en u dus sporadisch met ad-hoc werk kan helpen.

Bereken hier je ritprijs

Btw op personenvervoer van 6 naar 9 procent
14-09-2018 12:00

Het lage btw-tarief gaat omhoog van 6% naar 9%  procent en dit nieuwe tarief gaat dus ook gelden voor personenvervoer. Dat blijkt uit het regeerakkoord van kabinet Rutte-III. Ook komt er ruimte om te experimenteren met nieuwe vormen van doelgroepenvervoer.

De verhoging van het lage btw-tarief staat niet op zichzelf. Voor het nieuwe kabinet maakt deze maatregel onderdeel uit van een hervorming van het belastingstelsel. Door deze ingrepen moeten alle inkomensgroepen erop vooruit gaan. De ruimte om de belastingen op inkomen nog verder te verlagen wordt onder meer gevonden door een verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent. Ook word de zelfstandigenaftrek vanaf 2020 in vier jaarlijkse stappen van 3 procentpunt te verlagen naar het basistarief.

Ongewenste verhoging

Brancheorganisatie KNV is niet al te blij met de btw-verhoging. “KNV heeft er begrip voor dat de lastenverlichting deels wordt gefinancierd met verhoging van het lage btw-tarief. Dit leidt evenwel tot een ongewenste verhoging van de tarieven van duurzaam OV en taxivervoer.”

Het nieuwe kabinet heeft in zijn regeerakkoord een uitgebreide paragraaf over mobiliteit opgenomen. “We passen wet- en regelgeving aan zodat openbaar vervoer- en taxibedrijven flexibel en vraaggericht vervoer kunnen aanbieden”, verwijst Rutte-III naar Mobility as a Service. “Provincies en vervoerregio’s die met nieuwe vormen van doelgroepenvervoer, openbaar vervoer en deelsystemen willen experimenteren, krijgen daarvoor de ruimte.”

 

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer. Hij schrijft ook voor diverse andere titels van ProMedia.

<< September 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Volg ons op Twitter

Telefonisch bereikbaar tijdens kantoortijden van 08.00 uur t/m 22.00 uur. Bel dan op 0031 640 956 510